1960 Vasile 2021

Vasile Birsan

January 30, 1960 — September 23, 2021

Vasiele Bîrsan s-a născut la data de 30 Ianuarie 1960 în localitatea Satu Mare din județul Suceava. Copilăria a petrecuto alături de părinții Teoctist și Margareta și cei trei frați Ilie, Ion, Cornel și sora lui Saveta. Școala primara și gimnazială le-a absolvit în localitatea natală iar studiile liceale în Oradea județul Bihor. Serviciul militar l-a satisfăcut într-o unitate militară din Târgoviște. În Oradea întâlnește pe Dorina Felicia Platona care devine logodnică și apoi soție promițându-și credincioșiie prin legământ pe data de 22 August 1982. Acest legământ l-au onorat în dragoste și cu credincioșie până în ziua trecerii la Domnul.
În anul 1983 familia călătorești în Cehoslovacia și acolo decid să își reorienteze viața. Doi ani mai târziu, în 1985 Vasile încearcă să plece în Austria și la o distanță mică de granița acestei țări este identificat de grăniceri, oprit și trimis înapoi în România. După nouă luni de pedeapsă încearcă din nou să părăsească România sub un tren care călătorea spre Europa de Vest pentru a oferi un trai mai bun familiei. Din nou este identificat de serviciile de grăniceri, este returnat în România și din nou trece prin nouă luni de pedeapsă după legile de atunci. Fiind bătăios din fire, încearcă a treia oară să părăsească România, de data aceasta împreună cu soția Dorina, sunt prinși din nou doar la câțiva metri de graniță și trimiși din nou în mâinile autorităților române de la care primesc pedepsă la locul de muncă. A patra oară încearcă să părăsească România și ajunge ascuns sub un tren de marfă în gara din Viena chiar de Crăciunul anului 1988. Fiind o fire răzbătătoare, în anul 1989 vine ilegal în România și apoi împreună cu soția Dorina se întorc pe aceeași cale în Austria.
Vasile și Dorina Bîrsan au dus greul și bucuriile unul lângă celălalt sprijinindu-se unul pe altul și ajutându-se reciproc. S-au bucurat de armonia familiei lor pe care Domnul a binecuvântat-o cu patru copii: Samuel în 1985 care se căsătorește cu Cristina. Actualmente locuiesc în Austria. Apoi vine în familie Flavius în 1989, urmat de Ligia în 1990 și Norbert în 1991.
În anul 2000 Vasile și Dorina vin în Statele Unite pentru o vizită și hotărăsc să se așeze cu familia aici. Locuiesc pentru început în Sacramento CA, Detroit MI apoi Hot Springs AR. În America muncește pentru un timp în construcții apoi, împreună cu soția continuă să lucreze ca șofer pe camion. În luna Septembrie a anului 2021, Vasile Bîrsan se mai mută încă odată. Merge la Domnul și Mântuitorul lui în slava cerească. Aici rămân soția, copiii și familia; evident pentru o vreme. Fiind o familie de oameni credincioși au cu toții speranța deplină că vor fi din nou împreună în cele mai frumoase locuri în care poate ajunge un om; Împărăția lui Dumnezeu. În bisericile unde a fost membru Vasile și-a știut locul și măsura. În rudenia extinsă era cunoscut ca “uncheșul” sau “moșul” și totdeauna aducea un suflu nou și o atmosferă plăcută. Era amabil si loial în familie de asemenea plăcut ca persoană și totdeauna atent și respectuos cu cei din jur. Era cunoscut de prieteni ca un om calculat, chibzuit și dedicat. Amintirea lui va rămâne vie pentru totdeauna în mintea și inima familie, a rudelor și a celor pe care i-a ajutat în timpul vieții. Momentele despărțirii sunt grele dar Dumnezeu în înțelepciunea și dragostea lui așează alături de durerea despărțirii speranța revederii. Acum îți spunem cu toții la revedere până în ziua de apoi! Scripturile sunt totdeauna mângâietoare și de mare ajutor. Astăzi ne aducem aminte de un pasaj care ne spune și ne asigură pe noi toți prin următoarele cuvinte.

Funeral services will be held at 10:00AM, September 29, 2021, with Pastor George Sasca officiating in the Betania Romanian Apostolic Church.

Visitation 6:00-8:00PM, Tuesday in the Davis-Smith Funeral Home, Hot Springs.

Interment will be in Memorial Gardens Cemetery.

Guest registry is at www.davis-smith.com.

To order memorial trees or send flowers to the family in memory of Vasile Birsan, please visit our flower store.

Service Schedule

Past Services

Visitation

Tuesday, September 28, 2021

6:00 - 6:00pm

Davis-Smith Funeral Home - Hot Springs

2205 Airport Rd, Hot Springs, AR 71913

Plant Tree

Enter your phone number above to have directions sent via text. Standard text messaging rates apply.

Service

Wednesday, September 29, 2021

10:00 - 10:00am

Betanie Romanian Apostolic Church

446 Music Mountain Rd, Hot Springs, AR 71913

Plant Tree

Enter your phone number above to have directions sent via text. Standard text messaging rates apply.

This site is protected by reCAPTCHA and the
Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Service map data © OpenStreetMap contributors

Send Flowers

Plant A Tree